Vacatures Stichting

Het stichtingsbestuur bestaat op dit moment uit vijf enthousiaste bestuursleden, die met hulp van een twaalf vaste vrijwilligers het beheer van twee locaties en materiaal als tenten, vletten en inrichting van de gebouwen voor zijn rekening neemt.

We zijn op zoek naar drie extra bestuursleden om de uitdagingen die voor ons liggen: nieuwbouw, groei van leden aantallen en verdere uitbreiding van het vrijwilliger bestand te realiseren.

Op dit moment komen we maandelijks een keer bij elkaar en ben je tussen de vergaderingen bezig om je taken te vervullen. Het betreft ongeveer 2h per week wat vaak aansluitend is aan bijeenkomsten of een keertje een avond door de week.

Secretaris Stichtingsbestuur                                                                                                                                                                                          Tijdsinvestering: circa 10 uur per maand

De secretaris houdt zicht zich bezig met de voorbereidingen van de vergaderingen, het beheer van de juridische stukken en is vaak het eerste administratieve aanspreekpunt voor derden. De voorbereiding van de vergadering gaat in overleg met het dagelijks bestuur. De juridisch documenten betreft de correcte archivering en zorgen voor correcte correspondentie naar derden. Het aanspreekpunt voor derden, dan moet gedacht worden aan sponsoren (o.a. Rabo clubactie en NL-doet) en andere contacten buiten de vrijwilligerspool.

Oudervertegenwoordiger
                                                                                                                                                                                               Tijdsinvestering: circa 4 uur per week

Als oudervertegenwoordiger ben je in eerste instantie het neutrale gezicht in het bestuur. Je brengt de blik van buiten (de ouders) mee naar binnen en probeert vooral vanuit jeugdleden perspectief je bijdrage te leveren. Daarnaast pak je hier en daar wat activiteiten op projectbasis (kortstondige doorlooptijd) op.

Praktijkbegeleiding
                                                                                                                                                                                                          Tijdsinvestering: circa 5 uur per maand

De praktijkbegeleider stimuleert leiding om aan kwalificaties te voldoen die zij nodig hebben om het Scoutingspel goed te kunnen spelen. Samen met het individu wordt gekeken welke competenties hij of zij al heeft en wat nog nodig is om een (deel)kwalificatie te behalen. De praktijkbegeleider adviseert het verenigingsbestuur bij het nemen van beslissingen ten aanzien van trainingen en workshops. Dit alles in nauwe samenwerking met het individu en de groepsbegleiding.

Vertegenwoordiger Landraad                                                                                                                                                                                         Tijdsinvestering: circa 5 uur per maand

Je bent op dit moment actief als leiding bij de landtak. Vanuit die rol sluit je maandelijks in het bestuur aan om input vanuit de landraad mee te nemen en terug te brengen naar de bestuurstafel. Daarnaast kan het voorkomen dat je op projectbasis, activiteiten voor je rekening neemt die dan vaak gericht zijn op de landtak.

Geïnteresseerd in één van deze vacatures? Neem dan contact op met onze voorzitter Martin Stroomer via bestuur@scoutingnederweert.nl

Bekijk ook de vacatures rondom de leiding, bestuur en de vacatures bij de ‘hand-en-spandiensten’.

Shopping Basket