Ontdek Scouting Nederweert

Ontdek Scouting Nederweert

Avonturen

Wij bieden kinderen en jongeren een actief, modern en uitdagend programma, binnen en buiten, op het water en op het land. Samen met je nieuwe vrienden doe je bij Scouting supergave dingen! Ga samen naar buiten, leer kanoën of zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje, doe spellen die net even anders zijn en ontdek de wereld om je heen. Tijdens al die avonturen is het enorm gezellig en leer je ook om samen te werken.

Uitdaging

Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke thema’s binnen Scouting. Naarmate de jeugdleden ouder worden, neemt de begeleiding af en de zelfstandigheid toe.

Tijdens de bijeenkomsten doen de scouts verschillende activiteiten en leren op deze manier allerlei vaardigheden. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Voor het afwisselende aanbod in activiteiten wordt gebruikt gemaakt van acht activiteitengebieden. Een activiteitengebied is een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Voorbeelden van activiteitengebieden zijn Buitenleven, Identiteit en Veilig & Gezond. Dit samen biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Van bever tot roverscout, op het land én op het water

Scouting Nederweert staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 4 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. We werken met verschillende leeftijdsgroepen, op het land én op het water, die speltakken worden genoemd.

Ben je enthousiast geworden en wil je jeugdlid of vrijwilliger worden bij Scouting?
Ga dan naar onze contactpagina.