Lidmaatschap

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Kom vier keer gratis en vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. Meer informatie? Kijk op deze website onder ‘Speltakken’, Facebook of neem contact met ons op.

Bijeenkomsten

Bij landscouting heb je iedere week een bijeenkomst. Voor waterscouting is dit in de zomer en winter verschillend. Voor de actuele bijeenkomsttijd en -dag check de speltaksite, die hoort bij jouw leeftijd. Alle groepen werken met een planning, die tijdig gedeeld wordt. Regelmatig zijn er ook bijzondere activiteiten, zoals regioactiviteiten, JOTA JOTI, een open dag, ouder-kindactiviteit, het Sint-Maartenfeest en de speculaasactie. 

Zomerkamp

Zomerkamp en kamperen zijn dingen die écht bij Scouting horen en bijdragen aan jouw ontwikkeling. Als bever begin je met een nachtje logeren in de Boelenbeem en wordt dit uitgebreid naar een weekend. Als welp en dolfijn ga je langer op pad en slaap je op een andere locatie. Heb je de scoutsleeftijd, dan kampeer je meestal ergens in Nederland, terwijl de explorers voor hun kamp op expeditie gaan ergens in Europa. De roverscouts gaan zelfs soms buiten Europa op kamp.

Scoutfit

Net als bij een sportteam ben je als scout herkenbaar. Daarom draag je een ‘Scoutfit’. Deze kleding zit lekker en kan tegen een stootje; perfect dus om lekker buiten bezig te zijn en vies te worden. Bestelformulieren hiervoor worden door de leiding verstrekt. Je kunt ook een uniform van iemand overnemen, maar let er wel op dat ‘t compleet is. 

Contributie

Het contributiebedrag voor Scouting Nederweert bedraagt voor 2024 € 130,- per jaar. Voor waterscouting wordt dit bedrag verhoogd met € 39,- per jaar als vergoeding voor het varend materieel en met € 8,- per jaar als huur van de zwemvesten. Deze  contributie bedragen worden via een automatische incasso geïnd in vier termijnen.

Voor dit bedrag krijg je het lidmaatschap van onze Scoutinggroep. Dit houdt in dat je wekelijks mag meedraaien met de bijeenkomsten. Ook krijg je een Scouting Magazine met daarin nieuwtjes, spelletjes, tips en een leuke Scoutingstrip. Daarnaast is het met behulp van het online registratiesysteem Scouts Online gemakkelijk om contactgegevens te bekijken en aan te passen. Via Scouts Online kun je jouw eigen Scoutcard downloaden. Dit is de lidmaatschapskaart van Scouting Nederland waarmee je korting krijgt bij o.a. de ScoutShop.

Er bestaan in bijzondere gevallen mogelijkheden om via derden financiële ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld via Stichting Leergeld. Klik hier voor meer informatie. Bij Scouting geldt immers, alle kinderen horen erbij! Voor vragen over de contributie kun je contact opnemen met onze ledenadministratie of de penningmeester via ledenadministratie@scoutingnederweert.nl

Winkelmandje