Laat je uitdagen en ontdek Scouting​

Kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. Meer informatie?
Kijk op deze website, Facebook of neem contact met ons op.

Activiteiten en kamp

Doorgaans hebben we iedere week een bijeenkomst, voor waterscouting is dit in de zomer en winter verschillend. Alle groepen werken met een planning, die tijdig met de scouts en ouders gedeeld wordt. Regelmatig organiseren we bijzondere activiteiten voor onze leden. Voorbeelden hiervan zijn regioactiviteiten, JOTA JOTI, een open dag, ouder-kindactiviteit, Sint-Maarten viering en de speculaasactie. Deze worden in de planning opgenomen.

Zomerkamp en kamperen zijn elementen die bij Scouting horen en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De bevers beginnen met een nachtje logeren in de Boelenbeem en breiden dit uit naar een weekend. De welpen en dolfijnen gaan langer en slapen op een andere locatie. De scouts kamperen meestal in Nederland, terwijl de explorers voor hun kamp op expeditie gaan in Europa. De roverscouts gaan zelfs soms buiten Europa op kamp.

Scoutfit

Net als bij een sportteam zijn wij als scouts ook herkenbaar. Daarom dragen we een ‘Scoutfit’. Alle kleding zit lekker en kan tegen een stootje; perfect dus om lekker buiten bezig te zijn en vies te worden. Bestelformulieren hiervoor worden door de leiding verstrekt. U kunt ook een uniform van iemand overnemen, let er dan echter wel op dat ‘t compleet is. In overleg met de betreffende leiding kunt u de ontbrekende onderdelen alsnog bestellen.

Contributie

Het contributiebedrag voor Scouting Nederweert bedraagt voor 2019 € 91,- per jaar. Voor waterscouting wordt dit bedrag verhoogd met € 32,50 per jaar als vergoeding voor het varend materieel en met € 16,50 per jaar als huur van de zwemvesten. De contributie bedragen worden via automatische incasso geïnd omstreeks 15 februari, 15 mei, 15 augustus en 15 november.

Voor dit bedrag krijgt uw kind het lidmaatschap van onze Scoutinggroep. Dit houdt in dat uw kind wekelijks mag meedraaien met de bijeenkomsten. Ook krijgt uw kind een Scouting Magazine met daarin nieuwtjes, tips en een leuke Scoutingstrip. Daarnaast is het met behulp van het online registratiesysteem Scouts Online gemakkelijk om contactgegevens te bekijken en aan te passen. Via Scouts Online kunt u de Scoutcard van uw kind downloaden. Dit is de lidmaatschapskaart van Scouting Nederland waarmee uw kind korting krijgt bij o.a. de ScoutShop.

Er bestaan in bijzondere gevallen mogelijkheden om via regelingen financiële ondersteuning te krijgen. Bij Scouting geldt immers, alle kinderen horen erbij! Voor vragen over de contributie kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie of de penningmeester. ledenadministratie@scoutingnederweert.nl