Internationaal

Scouting is een wereldwijde organisatie met 38 miljoen leden, waarvan zo’n 115.000 in Nederland. Scouting Nederweert neemt deel aan diverse internationale activiteiten, zoals de jaarlijkse JOTA-JOTI, Intercamp of een Jamboree. Oudere groepen gaan regelmatig op kamp in het buitenland.

NICES

NICES is een afkorting voor Nederweert International Camp for European Scouts. Het is, zoals de naam al verklapt, een zomerkamp voor alle meisjes- en jongensscouts uit heel Europa (en zelfs daarbuiten!) tussen de 14 en 21 jaar georganiseerd door Scouting Nederweert. Het evenement onderscheidt zich van andere kampen door haar flexibele instelling; deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel dagen ze blijven en voor de dagactiviteiten hoeven ze zich pas de avond van tevoren in te schrijven. Aan deze activiteiten kan individueel deelgenomen worden, dus iedereen kan meteen samen met nieuwe vrienden op pad. Kijk voor meer informatie op www.nices.nl

NICES werd in de zomer van 2001 voor het eerst georganiseerd door leden van Scouting Nederweert (samen met vele andere vrijwilligers). De organisatie heeft sinds die zomer al meer dan 1000 scouts (uit 19 verschillende landen) en meer dan 150 vrijwilligers verwelkomd. NICES vindt zijn oorsprong tijdens een internationaal kamp in Denemarken in 1999, waar toenmalig rowanleider Eric Kroezen het idee kreeg om zelf ook zo’n spectaculair evenement op te zetten. Dit was een groot succes en inmiddels zijn er al zes edities geweest (2001, 2003, 2006, 2009, 2012 en 2017).

We kijken alweer uit de naar volgende NICES in 2025!

Winkelmandje