In memoriam

Martin Stroomer

Op zondag 4 december is Martin Stroomer overleden.

Tijdens de speculaasactie in 2016 schoot Martin ons als ouder te hulp, waarna hij niet veel later als oudervertegenwoordiger in het stichtingsbestuur kwam. In die tijd stond de vacature van verenigingsvoorzitter ook open en Martin zag de uitdaging om deze te vervullen. En zo geschiedde, op 13 november 2017 werd hij verkozen tot voorzitter van de vereniging.

De energie en het enthousiasme waarmee hij de vereniging binnenkwam waren besmettelijk. Om nog meer in het hart van de vereniging te komen was hij naast zijn voorzitterschap ook nog actief als leiding bij de water- en landscouts waar hij zich maar al te graag door de jongeren liet uitdagen.

Tijdens het GeZoKa van 2018 nam hij de glansrol van Professor Layton op zich en samen met de andere leiding bezorgde hij de leden het avontuur van hun leven.

Hij wist velen te inspireren en door zijn positieve kijk op het leven zag hij binnen Scouting Nederweert alleen maar uitdagingen. Het glas was altijd halfvol!

Zijn grootste ambitie was misschien wel een brug te slaan tussen de water- en landafdeling van Scouting Nederweert. Hier zijn grote stappen in gezet en hij hoopte dat de nieuwbouw, één clubhuis voor land en water, de kroon op zijn werk zou zijn.

In april 2022 heeft hij zijn 5-jarig lustrum gevierd. Daarnaast is door Scouting Nederland postuum hem het ‘Teken voor Bijzondere Verdienste’ toegekend.

We zijn ontzettend dankbaar dat wij Martin gekend hebben en voor de mooie momenten die we samen met hem beleefd hebben. Hij was een fantastische man die volop genoot van het Scoutingspel en de kleine mooie dingen van het leven.

Het is onmogelijk om iemand te vergeten, die zoveel gaf om te herinneren.

We gaan je missen Martin!

Winkelmandje